Site coolinaria.ro

Iaurt cu vanilie la cuptor


Servit cu fructe proaspete, acest iaurt copt este absolut delicios.
Aveti nevoie de o pastaie de vanilie, iaurt, smantana, lapte condensat si 6 vase ceramice mici (ramekin).

Iaurt cu vanilie la cuptor

Ingrediente:
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr smantana (25% grasime)
  • 200 gr lapte condensat indulcit
  • 200 gr iaurt simplu
Mod de preparare:
Despicati pastaia de vanilie si razuiti semintele intr-un castron.
Adaugati iaurtul si amestecati pana ce semintele de vanilie sunt distribuite uniform si iaurtul nu mai are cocoloase.
Adaugati smantana si amestecati, dupa care amestecati si laptele condensat in compozitie.
Turnati in forme ramekin si coaceti la 120 grade Celsius, aprox 15-20 de minute, pana se asaza.
Stingeti cuptorul si lasati sa se raceasca desertul inauntru.
Dati apoi la rece cateva ore inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!