Site coolinaria.ro

Saltimbocca toscana


Acest aperitiv se prepara in mod traditional cu carne de vitel, dar pestele este un inlocuitor foarte sanatos si usor.
Serviti cu paste si un pahar de vin alb.

Saltimbocca toscana

Ingrediente:
  • fileuri de cod - aprox. 200 gr de persoana
  • ulei de masline
  • ierburi italiene
  • sare si piper
  • branza de capra
  • prosciutto, feliat subtire
  • frunze de salvie
  • unt, topit
  • firimituri
Mod de preparare:
Feliati codul in bucati de aprox. 100 de grame, de aceeasi latime cu feliile de prosciutto.
Puteti folosi impreuna si bucati mai subtiri, sau taiate asimetric. Totul este sa va asigurati ca pot fi infasurate o data si jumatate in prosciutto.
Palpati bucatile de peste si indepartati oasele cu penseta.

Ungeti pestele cu ulei de masline si presarati ierburi italiene uscate.
Puneti o feliuta de branza de capra pe un capat al feliei de prosciutto, adaugati cateva frunzulite de salvie, puneti pestele deasupra si mai acoperiti cu frunze de salvie, dupa gust.

Rulati cu grija pestele cu branza si ierburi in felia de prosciutto si lasati deoparte.
Repetati procedeul pentru bucatile de peste ramase.
Puteti impacheta rulourile in folie si le pastrati in frigider pana vreti sa le gatiti.

Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius si mutati gratarul in partea de sus a cuptorului.
Topiti cate o lingurita de unt pentru fiecare rulou, amestecati cu 2-3 lingurite de firimituri si presarati peste rulouri.
Puneti pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei.
Coaceti in treimea superioara a cuptorului, preferabil cu ventilatie, daca are cuptorul aceasta optiune, timp de 15-20 de minute, pana ce temperatura interna a rulourilor ajunge la 65 grade Celsius.

Foto: Flickr


Pofta buna!