Prajiturile rasturnate sunt aspectuoase, iar aceasta reteta foloseste cirese glasate colorate pentru un plus de efect.
Pentru topping:
Topiti untul intr-o forma de copt rotunda de 20 cm diametru.
Presarati zaharul brun cat mai uniform posibil peste unt.
Aranjati deasupra rondelele de ananas si ciresele glasate in modelul dorit.
Pentru aluat:
Bateti bine ouale, aprox. 5 minute.
Continuati sa bateti adaugand treptat zaharul, apoi sucul de ananas si vanilia.
Adaugati faina cernuta si sarea si omogenizati.
Turnati aluatul obtinut peste topping-ul din forma.
Coaceti 45-60 de minute la 180 grade Celsius.
Cand este gata, rasturnati forma de prajitura pe o farfurie intinsa si lasati sa se raceasca 10-15 minute inainte de a inaltura forma.
SFATUL BUCATARULUI:
Folositi o forma de copt cu fund detasabil pentru o desprindere usoara si impecabila a preparatului.
Foto: Flickr
Pofta buna!