Site coolinaria.ro

Prajitura cu ananas


Prajiturile rasturnate sunt aspectuoase, iar aceasta reteta foloseste cirese glasate colorate pentru un plus de efect.

Prajitura cu ananas

Ingrediente:
  • Pentru topping:
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • o conserva de ananas rondele
  • cirese glasate (optional, colorate)
  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 130 gr zahar
  • 180 ml suc de ananas (din conserva)
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 125 gr faina care creste singura (cu agent de crestere)
  • 1/4 lingurita sare
Mod de preparare:
Pentru topping:
Topiti untul intr-o forma de copt rotunda de 20 cm diametru.
Presarati zaharul brun cat mai uniform posibil peste unt.
Aranjati deasupra rondelele de ananas si ciresele glasate in modelul dorit.

Pentru aluat:
Bateti bine ouale, aprox. 5 minute.
Continuati sa bateti adaugand treptat zaharul, apoi sucul de ananas si vanilia.
Adaugati faina cernuta si sarea si omogenizati.

Turnati aluatul obtinut peste topping-ul din forma.
Coaceti 45-60 de minute la 180 grade Celsius.
Cand este gata, rasturnati forma de prajitura pe o farfurie intinsa si lasati sa se raceasca 10-15 minute inainte de a inaltura forma.

SFATUL BUCATARULUI:
Folositi o forma de copt cu fund detasabil pentru o desprindere usoara si impecabila a preparatului.

Foto: Flickr


Pofta buna!