Site coolinaria.ro

Braduti de bezea


Cantitatile date sunt pentru 40 de braduti de bezea, care vor fi cu siguranta punctul de atractie al Mesei de Craciun!

Braduti de bezea

Ingrediente:
  • 4 albusuri la temperatura camerei
  • 265 gr zahar
  • 1/4 lingurita sos tartar
  • 1/4 lingurita sare
  • colorant verde
  • stelute de zahar pentru decor
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma la viteza medie.
Incorporati sarea si sosul tartar si continuati sa bateti pana se formeaza varfuri moi.
La viteza mica, incorporati treptat zaharul.
Adaugati colorantul si bateti sa se incorporeze omogen.
Puneti compozitia intr-o punga pentru umplut (poche) cu varf rotund.
In tava tapetata cu hartie de copt, modelam bradutii in 3 straturi din ce in ce mai mici.
Retineti ca bradutii se vor mai lasa in cuptor, asadar trebuie sa-i faceti mai mari decat dimensiunea la care vreti sa-i serviti.

Preincalziti cuptorul la 130 grade Celsius.
Puneti tava cu bezele la copt aprox. 2 ore.
Aruncati un ochi din cand in cand, ca nu cumva sa se arda si nici macar sa devina usor maronii.
Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le sa se raceasca, dupa care le decorati cu o steluta in varf.

Foto: Flickr


Pofta buna!