Site coolinaria.ro

Negresa cu alune de padure


Daca frigul de-afara nu va sperie, puteti servi aceasta negresa usor calduta, cu o lingura de inghetata.

Negresa cu alune de padure

Ingrediente:
  • 285 gr zahar extrafin
  • 4 oua
  • 225 gr unt nesarat
  • 85 gr cacao
  • 85 gr faina
  • 110 gr alune de padure prajite
  • 110 gr ciocolata, rupta bucatele
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti o tava de copt.
Bateti ouale cu zaharul pana capata consistenta si se dizolva complet zaharul.
Topiti untul si turnati-l peste acest amestec.
Cerneti deasupra faina si cacao si apoi amestecati sa se incorporeze.

Puneti alunele de padure si bucatile de ciocolata intr-o punga, sigilati-o si zdrobiti cu un sucitor. Nucile se vor sfarama mai fin decat ciocolata.
Incorporati alunele si ciocolata in amestecul de mai sus si turnati aluatul obtinut in tava de copt.
Coaceti 25 de minute si testati cu scobitoarea: nu trebuie sa iasa complet curata, dar sa fie totusi coapta prajitura...

Lasati sa se raceasca inainte de a o taia in patrate.

Foto: Flickr


Pofta buna!