Site coolinaria.ro

Salata de ochiuri


Reteta este thailandeza, iar cantitatile date sunt pentru 2 persoane. Daca nu aveti la indemana sos de peste, puteti inlocui cu sos de soia sau Worcestershire.

Salata de ochiuri

Ingrediente:
  • 24 oua prepelita
  • 1/4 ceapa rosie medie, feliata subtire
  • 30 ml zeama de lime
  • 30 ml sos de peste
  • 1 lingurita zahar
  • 2-3 ardei iuti mici, tocati fin
  • 1/2 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Prajiti ouale de prepelita pana ce marginile devin crocante si albusurile sunt bine gatite.
Daca nu vreti galbenusuri moi, intoarceti ochiurile sa se faca si pe cealalta parte.
Scoateti ouale din tigaie si asezati-le pe o farfurie cu servete de hartie absorbante, ca sa indepartati excesul de ulei.

Intre timp, preparati dressing-ul, amestecand zeama de lime cu sosul de peste, zaharul si ardeii iuti tocati.
Asezati ochiurile pe farfurii si presarati ceapa rosie tocata deasupra.
Stropiti cu dressing din belsug si ornati cu frunze de patrunjel.
Serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!