Cantitatile date sunt pentru 12 briose delicioase si inedite, adaptate dupa reteta clasica de tarta Tatin.
Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius.
Ungeti o tava pentru 12 briose.
Intr-o tigaie adanca, la foc mediu spre mare, amestecati merele, zaharul brun (100 gr), untul si un praf de sare.
Gatiti, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie merele, aprox. 15 minute.
Distribuiti feliile de mar in formele de briose.
Daca folosi si miez de nuca, presarati-l deasupra merelor.
Incepeti sa pregatiti briosele, amestecand cu telul intr-un bol mare: faina, zaharul brun (150 gr), praful de copt, scortisoara si putina sare.
In alt bol, bateti ouale cu untul, smantana si vanilia.
Turnati ingredientele umede peste cele uscate si incorporati-le pana se omogenizeaza.
Distribuiti aluatul obtinut deasupra merelor.
Coaceti briosele 20-22 minute, cat sa se umfle putin.
Lasati briosele sa se raceasca partial in tava de briose, dupa care le rasturnati pe un platou de servit.
Se servesc caldute sau la temperatura camerei.
Foto: Flickr
Pofta buna!