In reteta clasica de tiramisu, inlocuim espresso cu ceai verde si romul cu lichior de portocale.
La final, pudram cu ceai verde (matcha) si ne bucuram de un desert inedit!
Bateti galbenusurile cu zaharul intr-un castron asezat deasupra unei oale cu apa care fierbe.
Amestecati cu telul pana ce compozitia devine omogena, de culoare galben deschis.
Adaugati mascarpone si continuati sa amestecati pana capata consistenta cremoasa fina.
Intr-un alt castron, bateti smantana frisca.
Adaugati vanilie si lichior de portocale.
Intr-un al treilea castron, bateti albusurile pana se formeaza varfuri tari.
Incorporati amestecul de mascarpone in frisca aromata.
Adaugati albusurile batute si incorporati cu grija.
Inmuiati piscoturile in ceaiul verde si asezati un strat pe fundul vasului pentru tiramisu.
Intindeti deasupra jumatate din crema si repetati cu inca un strat de piscoturi si unul de crema.
Dati la rece cateva ore, preferabil peste noapte.
Pudrati cu ceai verde (matcha) inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!