Site coolinaria.ro

Chiftelute la cuptor


Cantitatile date sunt pentru 28-30 de chiftelute gustoase, in care se foloseste un amestec de carne de pui cu carne de porc si putin bacon.

Chiftelute la cuptor

Ingrediente:
  • 30 gr firimituri uscate (pesmet mare)
  • 125 ml lapte
  • 50 gr bacon, taiat bucatele
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 550 gr carne de pui tocata
  • 250 gr carne de porc tocata
  • 8-10 grame patrunjel tocat
  • 30 gr parmezan ras
  • 60 ml pasta de tomate, impartita
  • 1 oua mare, batut usor
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 2 lingurite piper negru
  • 2-3 prafuri de sare
  • 30 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Tapetati o tava mare de cuptor cu hartie de copt.
Intr-un castronel, amestecati pesmetul cu lapte. Lasati deoparte.
Incingeti o tigaie la foc mediu.
Adaugati baconul si prajiti 2-3 minute.
Micsorati putin flacara si adaugati ceapa si usturoiul.
Prajiti pana se inmoaie ceapa si baconul incpe sa devina crocant, aprox. 4-5 minute.
Luati de pe foc si lasati putin sa se raceasca.

Intr-un castron suficient de mare, amestecati mixul de bacon prajit cu carnea tocata de pui si porc, parmezanul, 30 ml pasta de tomate, oul batut, oregano, piper negru si sare.
Scurgeti pesmetul inmuiat, apasandu-l usor sa eliminati excesul de lapte si adaugati in castron. Aruncati laptele ramas.
Amestecati bine cu o spatula mare, sau cu mainile.
Formati intre palme chiftelute de aprox 4 cm diametru si asezati-le in tava de copt tapetata cu hartie.
Amestecati cei 30 ml de pasta de tomate ramasi cu uleiul de masline si ungeti chiftelutele cu acest amestec.
Coaceti chiftelutele 20-25 de minute, pana se patrund bine.
Serviti cu piure de cartofi si morcovi.

Foto: Flickr


Pofta buna!