Site coolinaria.ro

Tort Colibri


Serviti un tort inedit cu banane, ananas si condimente, specific bucatariei din partea de sud a Statelor Unite.
Atentie: Este foarte dulce!

Reteta include si indicatii pentru prepararea florilor de ananas decorative.

Tort Colibri

Ingrediente:
  • 375 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara rasa
  • 3 oua batute
  • 360 ml ulei vegetal
  • 7-8 ml esenta de vanilie
  • 1 conserva ananas bucatele, cu tot cu zeama
  • 130 gr nuci pecan, maruntite
  • 225 gr banane, taiate marunt
  • Pentru crema:
  • 450 gr crema de branza, moale
  • 240 gr unt moale
  • 900 gr zahar pudra
  • 10 ml esenta de vanilie
  • Pentru flori de ananas:
  • 1 ananas intreg
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele uscate (primele 5) intr-un castron mare.
Adaugati ouale batute si uleiul, amestecand pana ce obtineti o compozitie umeda, relativ omogena. Nu bateti!
Adaugati vanilia, tot continutul conservei de ananas, bananele si nucile pecan si amestecati.

Ungeti 3 forme de copt cu diametrul de aprox. 23 cm, infainati-le si impartiti aluatul intre ele.
Coaceti la 175 grade Celsius, timp de 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati 10 minute sa se raceasca in forme, dupa care scoateti cele 3 blaturi si lasati-le sa se raceasca de tot.
Intindeti crema pe fiecare blat, suprapuneti si acoperiti cu crema si pe laterale.
Ornati cu flori de ananas.

Pentru crema:
Amestecati crema de branza cu untul pana obtineti o compozitie fina.
Adaugati zaharul pudra si bateti pana ce crema devine usoara si pufoasa.
Adaugati vanilia si amestecati.

Pentru flori de ananas:
Cu un cutit mare, foarte ascutit, curatati bine ananasul, fara sa pierdeti prea mult din pulpa. Nu scoateti cotorul!
Feliati ananasul foarte subtire (felii stravezii) si presati-le intre servete de hartie inainte de a le pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptor la 105 grade Celsius, ca sa se usuce incet.
Timpul de uscare difera in functie de grosimea feliilor, dar incepeti cu 30 de minute, dupa care le intoarceti pe cealalta parte si le mai lasati in cuptor 30 de minute.
Feliile ar trebui sa se usuce complet si sa se stranga putin.
Daca nu sunt gata dupa o ora, mai dati-le la cuptor in reprize de 5-10 minute si aveti grija sa nu se arda.
Puneti florile de ananas astfel obtinute intr-o tava de briose si lasati-le sa se usuce complet in ea, peste noapte, ca sa-si pastreze forma curbata.

Foto: Flickr


Pofta buna!