Pui cu mustar si lime
Cantitatile date sunt pentru 4 portii de fel principal, de servit cu sparanghel sau garnitura preferata de legume.
Ingrediente:
- 450 gr piept de pui dezosat
- 120 ml zeama de lime
- 20 gr coriandru tocat
- 60 gr mustar de Dijon
- 15 ml ulei de masline
- 1 lingura chili pudra
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Mixati intr-un robot zeama de lime cu mustarul, coriandrul, uleiul de masline, sarea, piperul si pudra de chili.
Puneti pieptul de pui intr-o tava de cuptor de aprox. 20 x 30 cm.
Turnati marinata obtinuta peste pui, acoperiti tava si dati la rece minim 15 minute - maxim 6 ore.
Coaceti la 175 de grade timp de 20-25 de minute fara capac, sau pana termometrul de friptura indica 74 de grade in interiorul puiului.
Serviti, turnand deasupra bucatilor de pui sosul lasat in tava.
Foto: Flickr
Pofta buna!