Site coolinaria.ro

Chec cu inimioara


Preparati un chec cu vanilie si lamaie, cu o inimioara roz (sau rosie) ascunsa inauntru.
Surpriza iese la iveala cand feliati checul si-l serviti ca desert de Ziua Indragostitilor.

Chec cu inimioara

Ingrediente:
  • 380 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 230 gr unt nesarat
  • 400 gr zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 240 ml lapte batut
  • 60 ml zeama de lamaie
  • 5 ml esenta de vanilie
  • colorant roz sau rosu
  • Pentru glazura:
  • 125 gr zahar pudra
  • 45 ml zeama de lamaie
Mod de preparare:
Ingredientele date trebuie impartite in doua, dar cele doua aluaturi nu se prepara in acelasi timp.
Incepeti cu aluatul colorat, astfel:

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Tapetati cu hartie unsa cu unt o tava de copt mica de aprox. 15 x 23 cm. Lasati deoparte.
Intr-un castron, amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
In bolul unui mixer electric, mixati untul cu zaharul.
Apoi, adaugati ouale si coaja de lamaie rasa.
Adaugati alternatic mixul de faina si laptele batut, pana se combina.
Adaugati zeama de lamaie, esenta de vanilie si colorantul.

Turnati aluatul roz (sau rosu) in tava de copt pregatita si coaceti aprox. 30 de minute, in functie de cuptor, pana trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca.
Dupa ce se raceste prajitura colorata, decupati mici inimioare.
Folositi o forma de decupat mica, pentru a putea fi ascunse cu usurinta in preparatul final.

Preparati acum si aluatul simplu, urmand aceiasi pasi de mai devreme, mai putin adaugarea colorantului.
Tapetati o tava de chec cu hartie de copt unsa cu unt.
Turnati in forma o mica parte din aluatul simplu si infigeti inimioarele colorate in el, lipite in sir indian de la un capat la celalalt al formei.
Turnati si restul aluatului, astfel incat sa acoperiti inimioarele.

Coaceti 30-35 de minute, in functie de cuptor, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Asigurati-va ca testati cu scobitoarea in marginile checului, pentru ca in mijloc sunt inimioarele deja coapte.
Lasati sa se raceasca

Preparati glazura, batand zaharul pudra cu zeama de lamaie.
Turnati glazura peste checul racit, feliati si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!