Site coolinaria.ro

Gofre cu ciocolata


Reteta este adaptata pentru formele de silicon pentru gofre Lily Cook, disponibile in magazinul online Decorix.ro.
Serviti gofrele cu sirop de ciocolata si/sau pudrate cu zahar.

Gofre cu ciocolata

Ingrediente:
  • Pentru 16 gofre:
  • 2 oua
  • 75 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr faina
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 60 gr zahar pudra
  • 1/2 pliculet de praf de copt
  • 2 prafuri de sare
  • zahar pudra pentru ornat
  • sirop de ciocolata, pentru servit
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Intr-o craticioara, incalziti frisca cu laptele.
Adaugati untul taiat bucatele si sarea. Amestecati cu spatula pana ce se topeste complet untul.
Rupeti ciocolata in bucatele si topiti-o in amestecul cald preparat anterior.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Intr-un bol suficient de mare, spargeti ouale, incorporati zaharul, faina si drojdia.
Bateti pana obtineti un aluat fin si omogen.
Adaugati crema de ciocolata preparata. Bateti energic pana obtineti un aluat fara cocoloase.
Turnati aluatul in formele de silicon pentru gofre, fara a le unge in prealabil.
Dati la cuptor 15 minute.
Daca doriti gofre crocante, mai lasati-le 2-3 minute.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a infige bastonasele de lemn in gofre.


Pofta buna!