Site coolinaria.ro

Sorbet de lamaie cu sampanie


Desertul clasic argentinian Limonchamp va indulceste de Ziua Indragostitilor si va ajuta sa serviti sampania intr-un mod cu totul si cu totul aparte.

Sorbet de lamaie cu sampanie

Ingrediente:
  • 240 ml apa
  • 200 gr zahar
  • zeama de la 4 lamai
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sampanie
Mod de preparare:
Puneti apa cu zaharul intr-o craticioara si incalziti la foc mediu pana se dizolva zaharul.
Luati de pe foc si adaugati zeama si coaja de lamaie, amestecand.
Lasati sa se raceasca de tot, mai intai pe aragaz, apoi in frigider.
Puneti compozitia in aparatul de inghetata si urmati instructiunile producatorului - sorbetul ar trebui sa fie gata in 30 de minute. Daca nu se intareste suficient, puneti si in congelator.
Desfaceti sampania, puneti in fiecare pahar cate 2 cupe mici de sorbet de lamaie si turnati sampania deasupra.
Serviti cu lingurita.

Foto: Flickr


Pofta buna!