Site coolinaria.ro

Fursecuri cu cafea


Obtineti 40 de fursecuri crocante si faramicioase, perfecte de servit cu o ceasca de cafea in orice moment al zilei.

Fursecuri cu cafea

Ingrediente:
  • 220 gr faina
  • 1 lingura cafea macinata fin
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 85 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar + extra pentru
  • 100 gr zahar brun
  • 10 ml lichior de cafea
  • 1 ou mare, la temperatura camerei
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.

Intr-un castron, amestecati faina cu cafeaua macinata, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Lasati deoparte.
Cu accesoriul paleta al mixerului, mixati untul cu cele doua tipuri de zahar la viteza mica timp de 30 de secunde.
Cresteti viteza la mediu si bateti pana devine o crema pufoasa, aprox. 2 minute.
Micsorati din nou viteza, adaugati oul si lichiorul de cafea si mixati pana se combina.
Adaugati treptat ingredientele uscate amestecate anterior.

Tapetati doua tavi cu hartie de copt.
Luati cate o lingura de aluat din care formati o biluta si dati-o prin zahar, pana terminati aluatul.
Puneti bilutele de aluat in tavile de copt la 5-6 cm distanta unele de altele si turtiti-le.
Coaceti pe gratarul din mijloc pana se rumenesc si devin crocante, aprox. 15 minute.
Daca nu incap ambele tavi pe gratarul din mijloc, folositi si partea de sus a cuptorului, schimband tavile intre ele la jumatatea timpului de coacere.

Lasati sa se raceasca inainte de a servi fursecurile.
Le puteti depozita o saptamana intr-un container etans.

Foto: Flickr


Pofta buna!