Site coolinaria.ro

Rulada cu mac


Pentru varianta vegetariana a acestei rulade, folositi margarina vegetala in loc de unt, inlocuitor pentru ou, lapte de soia si smantana de soia.

Rulada cu mac

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 1/4 plic drojdie
  • 120 ml apa calduta
  • 120 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 75 gr unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 450 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 115 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 3 linguri scortisoara rasa
  • 3 linguri nucsoara
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 150 gr seminte de mac
  • Pentru glazura:
  • 30 gr unt
  • 125 gr zahar pudra
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 75 ml smantana dulce
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.

Intr-un castronel, dizolvati drojdia in apa calduta si lasati deoparte.
Intr-un castron suficient de mare, mixati laptele cu zahar, unt, ou si sare.
Adaugati o parte din faina si mixati pana ce compozitia devine fina.
Adaugati drojdia dizolvata si mai completati cu faina ramasa, pana ce capata consistenta de aluat.
Puneti aluatul intr-un castron bine uns, acoperiti si lasati sa creasca o ora, pana-si dubleaza volumul.

Apoi, intindeti aluatul crescut pe masa de lucru tapetata cu faina, pana obtineti un dreptunghi de aprox. 20 x 40 cm.
Amestecati bine toate ingredientele pentru umplutura si intindeti-o pe aluat.
Rulati si strangeti usor capetele, ca sa nu se imprastie umplutura in cuptor.
Puneti rulada intr-o tava de copt si lasati sa creasca inca o ora, pana isi dubleaza iar volumul.
Coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.

Amestecati bine toate ingredientele pentru glazura.
Dupa ce se raceste rulada, decorati-o cu glazura (folosind un poche/punga pentru umplut) si presarati deasupra seminte de mac.

Foto: Flickr


Pofta buna!