Site coolinaria.ro

Prajitura cu ciocolata alba si nuci


Puteti folosi nucile preferate, inclusiv fulgi de migdale si nuci macadamia. Serviti cu sos caramel.

Prajitura cu ciocolata alba si nuci

Ingrediente:
  • 140 gr biscuiti graham zdrobiti
  • 120 gr unt
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 350 gr fulgi de ciocolata alba
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 140 gr nuci tocate
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius (160 de grade, pentru tavi de yena).
Puneti untul in tava si dati la cuptor cat se preincalzeste.
Fiti cu ochii pe unt, desi ar trebui sa se topeasca fix cand ajunge cuptorul la temperatura setata.
Scoateti tava din cuptor si puneti-o deoparte pe un gratar.

Presarati in tava firimiturile de biscuiti graham, cat mai uniform posibil.
Apasati usor firimituirle in unt cu dosul unei linguri.
Turnati incet laptele condensat in mod egal peste stratul de biscuiti.
Presarati trei sferturi din fulgii de ciocolata si nucile maruntite.
Adaugati un strat de fulgi de cocos si presarati ciocolata si nucile ramase.
Apasati usor intregul amestec in tava.

Coaceti 25-30 de minute, sau pana se rumeneste usor prajitura.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Taiati prajitura in patrate sau decupati rondele cu o forma de decupat rotunda unsa cu putin ulei.
Atentie: compozitia este foarte lipicioasa!

Foto: Flickr


Pofta buna!