Site coolinaria.ro

Mancare de linte si conopida


O mancare de post satioasa si plina de vitamine, pe care o puteti servi cu lipie si iaurt de soia sau cu garnitura de orez simplu.

Mancare de linte si conopida

Ingrediente:
  • 30 ml ulei
  • 1 ceapa mare, feliata subtire
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 2 linguri pasta curry picanta
  • 200 gr linte rosie uscata
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 750 ml supa de legume
  • 500 gr conopida, desfacuta in buchetele mici
  • 120 gr mazare congelata
  • coriandru tocat grosier (2 linguri + extra pentru decor)
  • iaurt si lipie, pentru servit
Mod de preparare:
Dezghetati mazarea.

Incingeti uleiul intr-o cratita la foc mediu.
Adaugati ceapa, usturoi si pasta curry.
Amestecati 5 minute pe foc, pana se inmoaie ceapa.
Adaugati lintea si amestecati bine sa se acopere uniform.

Adaugati supa de legume si pasta de tomate si aduceti la fierbere.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit la foc mic 15 minute.
Mariti din nou flacara la mediu, adaugati buchetelele de conopida si lasati sa fiarba inabusit, cu capac, 8-10 minute, pana se inmoaie legumele.

Adaugati mazarea in ultimele 2 minute, dupa care amestecati si coriandrul in mancare.

Foto: Flickr


Pofta buna!