Site coolinaria.ro

Orez cu fasole rosie


Pentru varianta de post, omiteti pur si simplu baconul, dar, indiferent cum alegeti sa modificati reteta, nu omiteti boia de ardei iute!

Orez cu fasole rosie

Ingrediente:
  • 3 felii bacon, tocate
  • 160 gr ceapa tocata
  • 125 gr ardei gras rosu, tocat
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 550 gr orez alb cu bob lung
  • 3 frunze dafin
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 lingura boia de ardei iute
  • 2 lingurite sare
  • 1 L apa
  • 425 gr fasole rosie din conserva (clatita si scursa)
Mod de preparare:
Sotati 5 minute baconul tocat intr-o craticioara, la foc mediu spre tare, pana se rumeneste si isi lasa grasimea.
Adaugati ceapa, ardeiul rosu gras si usturoiul.
Sotati pana ce devine aurie ceapa, aprox. 5 minute.
Adaugati orezul si amestecati un minut.
Adaugati frunzele de dafin, pasta de tomate, chimenul, boia de ardei si sarea si amestecati.
Adaugati un litru de apa si fasolea din conserva si aducet ila fierbere.
Micsorati flacara, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba inabusit pana se inmoaie orezul si absoarbe lichidul, aprox. 15-20 de minute.
Luati de pe foc si lasati deoparte 10 minute, cu capac.
Inlaturati frunzele de dafin, mutati orezul intr-un castron suficient de mare si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!