Cantitatile date sunt pentru 12 placintele semiluna umplute cu carne de vita, ceapa calita si rosii.
Pentru aluat:
Puneti faina si sarea intr-un castron.
Faceti o groapa in mijloc si adaugati celelalte ingrediente.
Amestecati bine pana se combina si mutati aluatul obtinut pe masa tapetata cu faina.
Framantati 3-5 minute si formati o bila de aluat.
Inveliti-o strans in folie alimentara si lasati sa se odihneasca in frigider 2 ore (minim o ora).
Impartiti aluatul in doua si intindeti-l pe masa tapetata cu faina pana e suficient de mare pentru a decupa din el 6 rondele de aluat de aprox. 14 cm diametru.
Repetati procedeul cu cealalta bucata de aluat si aveti acum 12 rondele gata pentru umplut.
Pentru umplutura:
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la fic mediu si sotati ceapa si ardeii chilli pana se inmoaie si se rumenesc usor.
Mariti flacara si adaugati carnea tocata.
Amestecati pe foc pana se rumeneste bine carnea.
Apoi, adaugati rosiile si boia de ardei.
Lasati sa fiarba inabusit pana ce sosul se reduce la o consistenta potrivita pentru umplutura.
Lasati sa se raceasca.
Pentru placintele:
Preincalziti cuptorul la 250 grade Celsius.
Puneti in mijlocul fiecarei rondele de aluat cate 2-3 linguri de umplutura.
Ungeti cu putin lapte marginea de jos a rondelei de aluat.
Indoiti aluatul peste umplutura, astfel incat sa obtineti o semiluna, si rulati putin marginile, sigiland astfel placintica.
Repetati procedeul pentru toate placintelele, dupa care le ungeti cu lapte pe deasupra.
Tapetati 2 tavi cu hartie de copt si presarati faina din belsug.
Puneti placintele in tavi si dati-le la cuptor.
Micsorati temperatura cuptorului la 230 de grade si coaceti 20 de minute, sau pana devin aurii.
Serviti-le fierbinti.
Foto: Flickr
Pofta buna!