Crusta de biscuiti cu ghimbir a acestui cheesecake aromat este completata de crema cu lichior de oua si glazura de rodie.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Pregatiti o forma de copt cu fund detasabil, de aprox. 2 cm diametru.
Preparare blat:
Topiti untul si amestecati-l cu biscuitii zdrobiti si zaharul brun intr-un castron mare.
Presati acest amestec pe fundul formei de copt si dati la cuptor 10 minute sau pana se rumeneste frumos.
Lasati deoparte sa se raceasca.
Preparare crema:
Intr-un mixer, amestecati crema de branza cu untul si smantana.
Apoi, adaugati amidonul, zaharul, vanilia, romul, coniacul si nucsoara.
Mixati la viteza mare pana se omogenizeaza.
La final, adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Turnati aceasta compozitie de cheesecake in forma, peste blatul de biscuiti racit.
Inveliti forma foare bine in folie de aluminiu si puneti-o intr-o tava adanca de cuptor.
Umpleti tava cu apa, astfel incat sa ajunga la jumatatea formei de copt.
Coaceti 60-70 de minute, sau pana se rumeneste usor.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Preparare glazura:
Puneti intr-o craticioara zeama de rodie cu semintele, amidonul de porumb si zaharul.
Fierbeti inabusit pana scade la jumatate si capata consistenta de sirop.
Lasati sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a glazura cheesecake-ul.
Foto: Flickr
Pofta buna!