Tofu este inlocuitorul ideal in perioada Postului, iar aceasta reteta delicioasa se prepara in numai 35-40 de minute.
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Pulverizati ulei intr-o tava de cuptor.
Intr-un vas ce poate fi pus la microunde, amestecati cu telul: sos de soia, amidon de porumb, otet si apa pana se omogenizeaza.
Dati 2-3 minute la microunde si amestecati din nou. Ar trebui sa obtineti o consistenta de sos, nici prea gros, nici prea subtire.
In alt vas, puneti firimiturile cu pudra de usturoi, condimentele de pui si sarea si amestecati.
Scurgeti pachetele de tofu si feliati de grosimea unui deget. Ar trebui sa obtineti cam 8 bucati din fiecare pachet.
Dati bucatile de tofu prin sosul preparat anterior, apoi prin amestecul de firimituri cu condimente, acoperindu-le uniform.
Puneti crochetele in tava de copt si dati-le la cuptor 10-15 minute.
Opriti cuptorul, dar mai lasati crochetele inauntru sa se usuce pana ajung la consistenta dorita.
SFAT: Daca doriti sa le serviti ca aperitiv invitatilor, le puteti taia in doua, dupa ce le scoateti din cuptor.
Foto: Flickr
Pofta buna!