Un cheesecake inedit, care, desi are topping de bezea, nu necesita prea multa experienta culinara.
Sfat: Daca folositi branza de vaci in loc de crema de branza, va trebui s-o treceti prin blender, pentru a va asigura ca nu raman cocoloase.
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius si ungeti cu unt o forma de copt rotunda si joasa, de 18 cm diametru.
Pentru aluat:
Cerneti faina cu praful de copt intr-un castron si adaugati celelalte ingrediente uscate (zahar si sare).
Incorporati untul maruntit, adaugati laptele si amestecati.
Mai adaugati lapte daca aluatul nu este suficient de maleabil.
Rulati aluatul putin mai mare decat dimensiunea tavii de copt, pentru a-l putea "ridica" si pe margini.
Pentru umplutura:
Bateti bine galbenusurile si amestecati cu branza, smantana, zeama si coaja de lamaie, 85 gr de zahar si sare.
Turnati compozitia peste aluat si dati la cuptor 35 de minute.
Cu putin inainte sa se scurga timpul de copt, bateti albusurile pana se intaresc.
Adaugati jumatate din zaharul pastrat pentru bezea si continuati sa bateti pana ce albusurile devin lucioase si foarte tari.
Incorporati zaharul pudra ramas (12-13 grame).
Micsorati temperatura cuptorului la 150 grade Celsius.
Scoateti cheesecake-ul din cuptor si turnati bezeaua deasupra, asigurandu-va ca acopera complet prajitura, sigiland crema de branza in interior.
Cand temperatura ajunge la 150 de grade, puneti cheesecake-ul inapoi in cuptor si coaceti pana se intareste bezeaua si se rumeneste usor.
Serviti cu fructe proaspete.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!