Site coolinaria.ro

Pulpa de porc cu mere


Serviti un fel principal de exceptie: carne de porc la cuptor, cu scortisoara si mere.

Pulpa de porc cu mere

Ingrediente:
  • Pentru 6 portii:
  • 2 kg pulpa de porc fara os
  • 15 ml ulei vegetal 1/4 lingurita scortisoara rasa
  • 2 linguri zahar brun
  • 570 ml cidru sec
  • 3 mere rosii decojite
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (180 de grade pentru cuptor cu ventilatie si cu 15 de minute mai putin).

Tamponati carnea cu servete de hartie si crestati-o cu un cutit foarte bine ascutit.
Preparati o pasta din ulei, scortisoara si zahar si ungeti uniform carnea.
Turnati cidrul in tava de copt si asezati pulpa in mijloc.
Coaceti 1 ora si 40 de minute, stropind carnea din 20 in 20 de minute cu zeama din tava.

Curatati merele de cotor si taiati-le in 4. Puneti feliile sub pulpa de porc din tava.
Stropiti carnea pentru ultima data cu zeama lasata si micsorati temperatura la 180 grade Celsius (160 de grade pentru cuptor cu ventilatie).
Mai gatiti 25 de minute, pana se patrunde bine carnea.

Scoateti din cuptor, acoperiti cu folie de aluminiu si lasati 10 minute sa se odihneasca inainte de a o servi.
Feliati pulpa de porc si serviti-o cu garnitura de cartofi si morcovi si sosul de friptura preferat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!