Site coolinaria.ro

Negresa cu sfecla rosie


Uitati putin de prajitura cu morcovi si adaptati reteta de negresa americana (brownie) cu ajutorul sfeclei rosii.

Negresa cu sfecla rosie

Ingrediente:
  • 500 gr sfecla rosie proaspata
  • 100 gr unt nesarat, plus extra pentru uns tava
  • 200 gr ciocolata neagra (70% cacao), rupta bucatele
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 25 gr cacao pudra
  • 3 bucatele de ghimbir de 2-3 cm, fierte in sirop simplu (parti egale de apa si zahar)
Mod de preparare:
Tapetati o tava de 20 x 30 cm cu hartie de copt.
Opariti sfecla rosie pana se inmoaie.
Cu ajutorul unor manusi de cauciuc, curatati-o de coaja (va aluneca usor).
Lasati sfecla (fara coaja) sa fiarba.
Cand e gata, setati cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un robot de bucatarie, amestecati ciocolata cu sfecla fierbinte, bucatile de ghimbir fierte in sirop, untul si esenta de vanilie.
Pasati compozitia cat mai fin posibil.
Puneti ouale si zaharul intr-un castron mare si mixati 2 minute.
Incorporati amestecul de sfecla in ouale batute cu zahar.
Cerneti faina si pudra de cacao si incorporati-le cu grija in amestec pentru a obtine un aluat fin.

Turnati aluatul in tava de copt pregatita si coaceti 45 de minute.
Lasati sa se raceasca prajitura in tava, dupa care o puteti felia in patrate.

Foto: Flickr


Pofta buna!