Somon cu pasta de masline
Incercati o reteta fara gluten pentru o cina usoara si delicioasa. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Ingrediente:
- 4 fileuri somon de 110 gr
- 60 ml zeama de lamaie
- 1 lingura ansoa sarate, tocate
- 1 lingura rozmarin, tocat
- 150 gr masline negre Kalamata, fara samburi
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 30 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Puneti fileurile de somon intr-o tava de copt de aprox. 20 x 30 cm si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Puneti intr-un robot de bucatarie ansoa, rozmarin, masline, usturoi si ulei de masline.
Pulsati pana ce compozitia devine o pasta grunjoasa.
Ungeti fileurile de somon cu aceasta pasta si lasati la "marinat" 2-6 ore.
Puteti sari peste aceasta parte, daca nu aveti timp la dispozitie.
Coaceti 15-20 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!