Site coolinaria.ro

Biscuiti cu bacon si sirop de artar


Combinatia dintre bacon, sirop de artar si sare grunjoasa este de neegalat! Serviti acesti biscuiti savurosi cat sunt calzi inca.

Biscuiti cu bacon si sirop de artar

Ingrediente:
  • Pentru 24 de biscuiti:
  • 340 gr bacon, taiate in bucatele de 1 cm
  • 440 gr faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita sare
  • 225 gr unt, taiat cubulete de 1 cm
  • 210 ml sirop de artar
  • 210 ml lapte batut
  • 1 ou
  • 15 ml smantana
  • sare de mare grunjoasa (pentru ornat)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade si tapetati 2 tavi cu hartie de copt.

Intr-o tigaie, gatiti baconul la foc mediu, 10-12 minute, amestecand des. Nu lasati sa devina crocant!
Scoateti baconul pe o farfurie cu servete de hartie ca sa absoarba grasimea in exces.
Intr-un castron mare, amestecati faina cu zharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
In acest amestec, maruntiti untul cu furculita, cat boabele de mazare mici.
Adaugati baconul si amestecati.
Apoi, adaugati 90 ml sirop de artar si tot laptele batut si amestecati pana ce capata consistenta de aluat. Nu amestecati prea mult aluatul chiar daca raman cocoloase.

Pe blatu de lucru tapetat cu faina, apasati sau rulati usor aluatul, pana are grosimea de 2,5 cm.
Decupati biscuiti cu o forma rotunda de decupat de 5 cm diametru.
Ar trebui sa obtineti 24 de biscuiti.
Puneti cate 12 biscuiti in fiecare tava, la 5 cm distanta unul de altul.
Puneti tavile in frigider 10 minute, cat sa se raceasca biscuitii.
Intre timp, bateti oul cu smantana intr-un castronel.
Ungeti biscuitii reci cu amestecul de ou si smantana si presarati putina sare de mare grunjoasa pe fiecare biscuite.

Coaceti biscuitii 25 de minute, pana incep sa se rumeneasca usor.
Scoateti tavile din cuptor.
Stropiti rapid fiecare biscuite cu o lingurita de sirop de artar (5 ml) si dati tavile la cuptor inca 3 minute.

Foto: Flickr


Pofta buna!