Site coolinaria.ro

Biscuiti cu arpagic si parmezan


Daca nu gasiti arpagic chinezesc (usturoi oriental) proaspat, puteti apela cu incredere la cel romanesc si il completati, eventual, cu putina pudra de usturoi.

Biscuiti cu arpagic si parmezan

Ingrediente:
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 75 gr unt rece, taiat bucatele
  • 50 gr parmezan ras
  • 10 fire arpagic chinezesc taiate fin
  • 300 ml lapte batut
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Amestecati intr-un castron mare faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Adaugati bucatile de unt si maruntiti-le cu furculita pana obtineti un aspect de firimituri mari.
Adaugati parmezanul si arpagicul si amestecati bine.
Adaugati tot laptele batut deodata si amestecati pana ce aluatul incepe sa se omogenizeze (dar nu devine fin).
Puneti cate o lingura de aluat intr-o tava de copt neunsa, la distanta de 3-4 cm.
Dati la cuptor pana ce biscuitii se rumenesc pe fund, aprox. 12-15 minute.

Foto: Flickr


Pofta buna!