Site coolinaria.ro

Sos pentru pizza si paste


Nimic nu se compara cu un sos de rosii consistent si aromat, preparat in casa. Il puteti servi cu pizza, paste sau pe paine prajita.

Sos pentru pizza si paste

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1/2 ceapa tocata
  • 4-5 linguri usturoi zdrobit
  • 1,2 kg rosii, taiate cubulete
  • 2 ardei grasi, taiati in bucati mari
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1/4 lingurita paprika
  • 1/4 lingurita sare
  • 1-2 ml otet alb
Mod de preparare:
Puneti rosiile si ardeii intr-un robot de bucatarie.
Pulsati cateva minute si lasati deoparte.
Ungeti o tigaie adanca cu ulei de masline.
Adaugati ceapa tocata si gatit la foc mic spre mediu 10 minute, sau pana ce devine aproape transparenta ceapa.
Adaugati usturoiul zdrobit si mai lasati pe foc cateva minute.
Adaugati baza de rosii si ardei si gatiti fara capac la foc mic spre mediu, aprox. 15 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati restul ingredientelor, amestecati bine si gustati. Puteti completa aromele care nu vi se par suficient de puternice.
Continuati sa gatiti fara capac, la foc mic, 30-45 de minute, pana ce sosul capata consistenta dorita.
Cu cat lasati sosul mai mult pe foc, cu atat va trebui sa amestecati mai des.

Lasati sa se raceasca.
Folositi sosul imediat sau depozitati-l intr-un recipient etans.
Se pastreaza o saptamana in frigider, iar in congelator poate fi tinut oricat.

Foto: Flickr


Pofta buna!