Site coolinaria.ro

Pulpa de miel cu sos curry


Anul acesta, incercati o noua reteta de miel pentru Paste!
Cantitatile date sunt pentru 4 portii.

Pulpa de miel cu sos curry

Ingrediente:
  • 4 pulpe inferioare de miel
  • 3 catei de usturoi
  • 20-30 ml ulei
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1-2 ardei iuti, tocati cu tot cu seminte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1 conserva de rosii tocate
  • 350 ml lapte de cocos
  • 15 ml sos de peste (thailandez)
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare si piper
  • 75 gr spanac tocat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Feliati subtire un catel de usturoi si zdrobiti-i pe ceilalti doi.
Impanati pulpele de miel cu cateva feliute de usturoi.
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si rumeniti bine pulpele pe toate partile.
Scoateti-le deoparte.
Adaugati ceapa in tigaie si sotati-o pana se rumeneste, 4-5 minute.
Apoi, adaugati chimen, coriandru, ardei iute, zahar, turmeric si ghimbir si amestecati.
Mai lasati pe foc 3-4 minute.
Adaugati rosiile, laptele de cocos si sosul de peste.
Adaugati zeama de lamaie si asezonati cu sare si piper.
Lasati sosul sa fiarba inabusit 10 minute.

Puneti pulpele de miel in sosul preparat, intr-o tava de cuptor.
Acoperiti si dati la cuptor 2 ore si jumatate sau pana ce se fragezeste foarte bine carnea si se desprinde usor de pe os.
In ultimele 10 minute, adaugati spanacul tocat si amestecati.
Serviti cu orez simplu.

Foto: Flickr


Pofta buna!