Dulceata de ardei iute cu usturoi
Ideala de servit cu numeroase preparate indiene, thailandeze si chinezesti, dulceata de ardei iute cu usturoi si ghimbir se face foarte usor!
Ingrediente:
- 12 ardei iuti
- 1 capatana mare de usturoi (sau 2 mici)
- 75 gr ghimbir
- 75 ml otet din vin de orez
- 75 ml apa
- zeama de la 1 lime
- 150 gr zahar brun
Mod de preparare:
Curatati usturoiul si ghimbirul si indepartati coditele ardeilor (lasati semintele inauntru).
Maruntiti aceste 3 ingrediente in robotul de bucatarie, timp de 20 de secunde.
Puneti piureul obtinut intr-o craticioara si adaugati otet, apa, zeama de lime si zahar.
Incalziti amestecul la foc mic si amestecati pana se dizolva zaharul.
Mariti flacara si fierbeti rapid 10 minute.
Transferati intr-un borcan sterilizat si sigilati.
Foto: Flickr
Pofta buna!