Pilaf cu mazare si vita
O mancare economica rapida si usor de preparat, care serveste 4 persoane la pranz sau cina.
Ingrediente:
- 15 ml ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 250 gr carne de vita tocata
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ardei iute, tocat fin
- 2 lingurite seminte de chimen
- 200 gr orez cu bob lung
- 1 L supa de vita / pui / legume
- 300 gr mazare congelata (curatata de gheata si scursa)
- sare si piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Incingeti la foc mediu o oala cu capac, adaugati uleiul de masline si un praf de piper.
Cand incepe sa sfaraie uleiul, adaugati ceapa si rumeniti-o usor (aprox. 5 minute).
Adaugati usturoiul si condimentele si amestecati.
Adaugati carnea tocata si prajiti-o rapid pana se rumeneste putin.
Adaugati orezul si supa si amestecati bine.
Puneti capac oalei si lasati la foc mediu 5 minute.
Adaugati mazarea, micsorati flacara si lasati pe foc pana ce orezul absoarbe supa, aprox. 15 minute.
Amestecati bine si serviti.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!