Site coolinaria.ro

Bulgur cu ton


Un fel de mancare rapid si sanatos, care poate fi servit atat cald, cat si rece, cu rosii si rucola.
Puteti inlocui tonul cu somon sau creveti decorticati.

Bulgur cu ton

Ingrediente:
  • 15 ml ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 110 gr bulgur
  • 200 gr ton in saramura, scurs
  • 200 ml supa de legume
  • 120 gr mazare, decongelata
  • 1/2 lamaie - zeama si coaja rasa
  • sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie si adaugati un praf de piper.
Sotati ceapa 5 minute, adugand spre final si usturoiul.
Adaugati bulgurul si amestecati bine, sa se acopere uniform cu ulei.
Adaugati supa de legume, aduceti la fierbere si lasati sa fiarba inabusit 15 minute, sau pana se absoarbe tot lichidul.
Adaugati tonul maruntit si mazarea, amestecati si lasati sa se patrunda.
Adaugati zeama de lamaie si coaja rasa, asezonati dupa gust si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!