Site coolinaria.ro

Salata de cartofi cu masline


O salata calda de cartofi e oricand binevenita. Incercati si aceasta combinatie delicioasa cu masline negre si patrunjel.

Salata de cartofi cu masline

Ingrediente:
  • 800 gr cartofi
  • 60 ml ulei de masline + extra pentru uns
  • 100 gr masline negre, fara samburi, tocate fin
  • 5 gr patrunjel tocat fin
  • 1 catel de usturoi, tocat fin
  • 25 gr nasturel (macris de balta) sau rucola
Mod de preparare:
Curatati si feliati cartofii si puneti-i intr-o oala cu apa rece si sare.
Aduceti la fierbere si gatiti-i 15 minute sau pana se inmoaie putin, fara sa se zdrobeasca.
Lasati sa se raceasca complet.

Intre timp, amestecati uleiul cu maslinele, patrunjelul si usturoiul si asezonati cu sare si piper negru proaspat macinat.
Incingeti un gratar sau o tigaie antiaderenta la foc mediu spre tare.
Ungeti feliile de cartofi cu putin ulei si gatiti-i 2 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc.
Adaugati imediat cartofii in amestecul cu masline si amestecati bine.
Adaugati nasturelul sau rucola si amestecati sa se combine.
Serviti salata calduta.

Foto: Flickr


Pofta buna!