Site coolinaria.ro

Caramele scotiene


Pentru acest deliciu rapid, se recomanda folosirea siropului auriu, pe care-l puteti gasi in comert in sectiunea indulcitorilor.
Puteti inlocui siropul cu melasa sau miere, dar consistenta si gustul nu vor fi aceleasi.

Caramele scotiene

Ingrediente:
  • 900 gr zahar pudra
  • 30 ml sirop auriu / melasa / miere
  • 375 ml lapte condensat indulcit
  • 60 gr unt nesarat
  • 90 ml apa
  • 5 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Puneti apa cu untul intr-o craticioara si topiti untul la foc mic.
Adaugati laptele condensat si esenta de vanilie.
Mariti flacara la mediu si adaugati treptat zaharul.
Amestecati continuu la foc mediu pana ajunge la fierbere, dupa care micsorati iar flacara.
Lasati sa fiarba 20 de minute, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca sau sa se arda.
Luati de pe foc si mixati bine.
Turnati compozitia intr-o tava intinsa (de rulada).
Dupa ce se mai raceste, marcati patratele cu un cutit, dar taiati numai dupa ce se raceste complet.

Foto: Flickr


Pofta buna!