Site coolinaria.ro

Orez oriental cu legume


Cantitatile date sunt pentru 4 portii delicioase, a 400 de calorii fiecare.
Serviti alaturi de un pahar de vin alb sec.

Orez oriental cu legume

Ingrediente:
  • 1 ou mare
  • 15 ml + 80 ml apa
  • 2 linguri + 115 gr ceapa verde, feliata subtire
  • 45 ml sos de soia
  • 12-13 ml ulei de susan
  • 15 ml ulei vegetal
  • 350 gr broccoli, rupt buchetele
  • 115 gr morcovi tocati
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 180 gr orez, fiert si apoi racit
  • 225 gr tofu copt si condimentat, taiat cubulete
  • 30 ml otet din orez
Mod de preparare:
Bateti oul cu 15 ml apa.
Incorporati cu telul 2 linguri de ceapa verde tocata, 5 ml sos de soia si 2-3 ml ulei de susan.
Incingeti 5 ml ulei vegetal intr-o tigaie mica antiaderenta, la foc mediu spre tare, timp de 1 minut.
Adaugati amestecul de ou si inclinati tigaia sa o acoperiti uniform.
Lasati pe foc pana se face omleta, aproximativ 1 minut.
Scoateti omleta pe o farfurie si taiati-o fasii.

In aceeasi tigaie, puneti broccoli, morcovi si 80 ml apa.
Gatiti 3 minute fara capac la foc mediu spre tare, pana se inmoaie usor legumele si apa se evapora, amestecand des.

Incingeti o tigaie adanca la foc tare, 1 minut.
Adaugati 10 ml ulei vegetal, ghimbir si usturoi. Amestecati 20 de secunde.
Adaugati broccoli, morcovii, orezul fiert si tofu. Amestecati.
Adaugati otet, sosul de soia ramas (40 ml) si 10 ml ulei de susan.
Amestecati pana se incalzeste uniform mancarea, aprox. 3 minute.
Adaugati fasiile de omleta si ceapa verde ramasa.
Amestecati 1 minut si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!