Cantitatile date sunt pentru 4 portii delicioase, a 400 de calorii fiecare.
Serviti alaturi de un pahar de vin alb sec.
Bateti oul cu 15 ml apa.
Incorporati cu telul 2 linguri de ceapa verde tocata, 5 ml sos de soia si 2-3 ml ulei de susan.
Incingeti 5 ml ulei vegetal intr-o tigaie mica antiaderenta, la foc mediu spre tare, timp de 1 minut.
Adaugati amestecul de ou si inclinati tigaia sa o acoperiti uniform.
Lasati pe foc pana se face omleta, aproximativ 1 minut.
Scoateti omleta pe o farfurie si taiati-o fasii.
In aceeasi tigaie, puneti broccoli, morcovi si 80 ml apa.
Gatiti 3 minute fara capac la foc mediu spre tare, pana se inmoaie usor legumele si apa se evapora, amestecand des.
Incingeti o tigaie adanca la foc tare, 1 minut.
Adaugati 10 ml ulei vegetal, ghimbir si usturoi. Amestecati 20 de secunde.
Adaugati broccoli, morcovii, orezul fiert si tofu. Amestecati.
Adaugati otet, sosul de soia ramas (40 ml) si 10 ml ulei de susan.
Amestecati pana se incalzeste uniform mancarea, aprox. 3 minute.
Adaugati fasiile de omleta si ceapa verde ramasa.
Amestecati 1 minut si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!