Site coolinaria.ro

Frigarui de ton


Ierburile proaspete si zeama de lime completeaza perfect aceste frigarui inedite.
SFAT: Daca folositi bete de lemn pentru frigarui, lasati-le la inmuiat in apa rece minim 30 de minute inainte de a le folosi.

Frigarui de ton

Ingrediente:
  • 700 gr ton pt sushi, taiat cubulete de 4 cm
  • 60 ml + 30 ml ulei de masline extra-virgin
  • 3 linguri coriandru proaspat tocat
  • 45 ml zeama de lime (de la 2 lime)
  • sare grunjoasa si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Incingeti gratarul.
Dati bucatile de ton prin 15 ml de ulei si infigeti-le pe 4 bete de frigarui.
Amestecati coriandrul cu zeama de lime si 60 ml de ulei.
Asezonati cu sare si piper. Pastrati deoparte 45 ml din acest amestec.
Ungeti gratarul cu uleiul ramas (15 ml).
Gatiti frigaruile, intorcandu-le din cand in cand. Cand le intoarceti, ungeti-le cu sosul de lime.
Lasati-le pe gratar pana sunt facute asa cum va plac, minim 2-3 minute pe fiecare parte.
Puneti frigaruile pe o farfurie si ungeti-le cu sosul pastrat deoparte.
Serviti-le imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!