Ciupercute a la grec
Fiind o salata, cantitatile ingredientelor sunt variabile, dupa gustul fiecaruia.
Cel mai important lucru este sa puneti suficienta lamaie si pasta de tomate pentru a obtine un sos consistent, aromat si frumos colorat.
Ingrediente:
- 450 gr ciupercute
- 15 cepe pitice (sau 1 ceapa mare, tocata)
- 375 ml vin alb
- 20-25 ml pasta de tomate
- 1 lamaie mare
- 3 frunze de dafin
- 2 fire de cimbru (sau 1 lingurita cimbru uscat)
- sare, dupa gust
- 12 boabe de piper negru
- 8-9 seminte de coriandru
- 45 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Curatati ciupercutele si clatiti-le in apa rece cu putina zeama de lamaie.
Curatati ceapa pitica, lasand-o intreaga.
Puneti ciupercutele si ceapa intr-o craticioara cu vinul, pasta de tomate, lamaia feliata si toate condimentele.
Adaugati suficienta apa cat sa le acopere.
Puneti craticioara la foc mediu si lasati sa fiarba inabusit 20-30 de minute.
Dupa ce se fac ciupercutele, luati craticioara de pe foc si lasati sa se raceasca.
Adaugati uleiul de masline si amestecati.
Transferati mancarea intr-un bol de servit si dati la rece.
Foto: Flickr
Pofta buna!