Site coolinaria.ro

Ciupercute a la grec


Fiind o salata, cantitatile ingredientelor sunt variabile, dupa gustul fiecaruia.
Cel mai important lucru este sa puneti suficienta lamaie si pasta de tomate pentru a obtine un sos consistent, aromat si frumos colorat.

Ciupercute a la grec

Ingrediente:
  • 450 gr ciupercute
  • 15 cepe pitice (sau 1 ceapa mare, tocata)
  • 375 ml vin alb
  • 20-25 ml pasta de tomate
  • 1 lamaie mare
  • 3 frunze de dafin
  • 2 fire de cimbru (sau 1 lingurita cimbru uscat)
  • sare, dupa gust
  • 12 boabe de piper negru
  • 8-9 seminte de coriandru
  • 45 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Curatati ciupercutele si clatiti-le in apa rece cu putina zeama de lamaie.
Curatati ceapa pitica, lasand-o intreaga.
Puneti ciupercutele si ceapa intr-o craticioara cu vinul, pasta de tomate, lamaia feliata si toate condimentele.
Adaugati suficienta apa cat sa le acopere.
Puneti craticioara la foc mediu si lasati sa fiarba inabusit 20-30 de minute.
Dupa ce se fac ciupercutele, luati craticioara de pe foc si lasati sa se raceasca.
Adaugati uleiul de masline si amestecati.
Transferati mancarea intr-un bol de servit si dati la rece.

Foto: Flickr


Pofta buna!