Chec cu stafide
Pofta de dulce? Serviti un chec simplu si aromat, pe gustul tuturor!
Ingrediente:
- 80 gr faina
- 80 gr unt
- 70 gr zahar
- 2 oua
- 100 gr stafide inmuiate in rom (cel putin 3 zile)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Lasati untul si ouale sa ajunga la temperatura camerei.
Cerneti faina de 3 ori.
Frecati untul cu telul si adaugati treptat zaharul, pana se omogenizeaza si devine pufos.
Adaugati treptat ouale batute.
Adaugati faina si stafidele.
Amestecati pana obtineti un aluat fin, pe care-l puneti intr-o forma de chec.
Dati la cuptor 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca si acoperiti ca sa nu se usuce.
Se recomanda servirea lui a doua zi.
Foto: Flickr
Pofta buna!