Ciocolata neagra este deseori folosita in marinate in America de Sud.
Nu incercati s-o inlocuiti cu ciocolata cu lapte!
Incingeti gratarul (A) sau preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (B), in functie de cum vreti sa gatiti coastele.
Incingeti uleiul si adaugati ghimbirul si usturoiul.
Sotati 3-4 minute sau pana se rumeneste usor usturoiul.
Adaugati ardeiul iute si anasonul si amestecati.
Adaugati restul ingredientelor pentru marinata si amestecati pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza sosul.
Asezonati dupa gust.
Puneti coastele intr-o cutie etansa mare, turnati deasupra marinata, sigilati si agitati bine sa se acopere uniform coastele.
Dati la rece o ora sa se imbine aromele.
A. Pentru gratar:
Puneti coastele pe gratar 30 de minute, intorcandu-le din cand in cand.
B. Pentru cuptor:
Puneti coastele in 2 tavi de cuptor, lasand putin spatiu intre ele.
Coaceti-le neacoperite 30 de minute, intorcandu-le o data la jumatatea timpului.
Serviti cu garnitura de cartofi si salata verde.
Stropiti cu putina zeama de lime.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!