Aripioare in sos dulce-acrisor
Pasta de tamarind este un sos dulce-acrisor specific bucatariei asiatice, care merita incercat cu preparatele de pui la gratar si cuptor.
Ingrediente:
- Pentru 2 portii:
- 450 gr aripioare de pui
- 80 ml pasta de tamarind
- 60 ml ulei vegetal
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura usturoi zdrobit
- 2 lingurite pudra de chili
- 2 lingurite boia de ardei
- sare si piper
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol toate ingredientele pentru marinata (fara aripioare, sare si piper).
Adaugati aripioarele si dati-le prin sosul preparat, cat sa se acopere uniform.
Acoperiti si dati la rece 3-6 ore.
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Tapetati o tava de copt cu folie de aluminiu si asezati in ea un gratar.
Puneti aripioarele marinate pe gratar si asezonati-le cu sare si piper.
Dati aripioarele la cuptor 40-45 de minute, pana se rumenesc si se patrund, intorcandu-le o data la jumatatea timpului.
Serviti-le cu garnitura de cartofi si salata proaspata (inclusiv frunze de papadie).
Foto: Flickr
Pofta buna!