Site coolinaria.ro

Muschi de vita pe pat de legume


Reteta mediteraneana "Muschi de vita aromatica pe pat de legume sote" a fost oferita si preparata de La Senna si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, sector 1.

Muschi de vita pe pat de legume

Ingrediente:
  • 200 gr muschi de vita
  • 100 gr rosii cherry
  • 70 gr dovlecel
  • 30 gr ardei gras
  • 40 gr ciuperci
  • 50 ml ulei de masline
  • ardei iute
  • usturoi
  • rozmarin
  • 100 ml vin alb demisec
  • 30 gr unt
  • sare si piper
Mod de preparare:
Dovlecelul, ciupercile si ardeiul gras se taie in bucati mari si se pun la calit in ulei de masline.
Se adauga rosiile cherry intregi si se lasa pana ce se rumenesc usor.

Separat, se taie muschiul de vita felii si se pune la prajit in putin ulei de masline.
Dupa ce carnea s-a rumenit, se adauga o crenguta de rozmarin, putin usturoi, o rosie cherry si un ardei iute.
Se stinge totul cu vin alb si se lasa pe foc pana ce clocoteste si se evapora vinul.

Mod de servire:
Se pun legumele calite pe o farfurie, se adauga carnea si sosul, ornandu-se totul cu o crenguta de busuioc.


Pofta buna!