Prajitura cu capsuni
Foarte usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa cu capsuni se poate deghiza imediat in mic dejun.
Ingrediente:
- 8 gr unt
- 225 gr capsuni, taiate in 2 pe lungime
- 2 lingurite amidon de porumb
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 85 gr faina
- 50 gr zahar tos
- 7-8 ml esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare
- zahar pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt o forma de copt cu capacitatea de 2 litri.
Dati jumatatile de capsuna prin amidon pana se acopera uniform, apoi asezati-le pe fundul formei, cu partea taiata in jos. Lasati deoparte.
Amestecati in blender ouale cu lapte, faina, zahar tos, esenta de vanilie si sare, timp de 15 secunde.
Turnati aluatul obtinut peste capsuni.
Coaceti pana se rumeneste usor, aprox. 50 de minute.
Pudrati cu zahar si serviti prajitura calduta.
Foto: Flickr
Pofta buna!