Site coolinaria.ro

Supa de porc cu ananas


Incercati o supa vietnameza rapida, condimentata cu sos de peste si coriandru.
La fel de bine, o puteti gati cu pulpe de pui.

Supa de porc cu ananas

Ingrediente:
  • 15 ml ulei de rapita
  • 1 ceapa mica, feliata subtire
  • 150 gr cotlet de porc, taiat marunt
  • 1/4 lingurita sare
  • 15 ml sos de peste
  • 1,25 L apa
  • 250-300 gr ananas proaspat, taiat cubulete
  • 5-6 fire de coriandru, tocate grosier
Mod de preparare:
Incingeti uleiul la foc mediu intr-o oala de 4 litri.
Adaugati ceapa si sotati-o pana se inmoaie, 4-5 minute.
Adaugati carnea de porc si amestecati, sa nu se lipeasca intre ele bucatile si sa se gateasca uniform.
Condimentati cu sare si sos de peste.
Mai amestecati pe foc 3-4 minute, sa se imbine aromele.

Turnati apa in oala si aduceti supa la fierbere. Spumati.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit, fara capac, 10 minute.
Adaugati bucatile de ananas, ajustati flacara pentru fierbere domoala, si mai lasati pe foc 5 minute.
Daca nu serviti supa imediat, opriti focul si acoperiti oala.

Chiar inainte de a servi, readuceti supa la fierbere.
Gustati si asezonati cu sare si sos de peste, daca e necesar.
Serviti cu coriandru proaspat tocat.

Foto: Flickr


Pofta buna!