Pui dulce-picant la cuptor
Reteta este cu pulpe de pui, pentru un plus de savoare, dar puteti la fel de bine sa folositi piept. Trebuie doar sa reduceti timpul de coacere.
Ingrediente:
- 8 pulpe de pui dezosate
- 5-6 linguri miere
- 15 ml otet de mere
- 1 lingura chili pudra
- 1 1/2 lingurita usturoi pudra
- 1 1/2 lingurita zahar brun
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1/4 lingurita boia afumata
- 1/4 lingurita boia iute
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Amestecati bine intr-un castronel toate ingredientele, cu exceptia puiului.
Puneti pulpele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu jumatate din amestecul dulce-picant.
Coaceti 20 de minute.
Scoateti din cuptor si ungeti cu amestecul de condimente ramas, fara sa fie necesara intoarcerea pulpelor.
Mai coaceti 20 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!