Site coolinaria.ro

Inghetata de cirese


Daca vreti o inghetata mai dulce, suplimentati pur si simplu cantitatea de zahar.

Inghetata de cirese

Ingrediente:
  • 500 gr cirese
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 500 ml iaurt grecesc
Mod de preparare:
Scoateti samburii cireselor si taiati-le pe din doua.
Adaugati zahar, amestecati si puneti la foc mic pana ajunge la fierbere.
Luati de pe foc dupa 5 minute de fiert, adaugati mierea si lasati sa se raceasca.
Adaugati iaurtul si amestecati.
Pasati amestecul in blender, lasand cateva bucatele de cirese nepasate.
Dati la rece 12 ore (in frigider, nu congelator).
Puneti amestecul in aparatul pentru inghetata si urmati instructiunile.
Daca nu aveti aparat pentru inghetata, puneti crema intr-o cutie cu capac la congelator si amestecati din 2 in 2 ore pana obtineti consistenta dorita.

Foto: Flickr


Pofta buna!