Crumble de cirese
Profitam de fructele lunii iunie si le incorporam intr-o delicioasa placinta crumble. O puteti servi ca atare sau cu o portie de inghetata de vanilie.
Ingrediente:
- 1 foaie placinta
- Pentru umplutura:
- 900 gr cirese, fara samburi
- 100 gr zahar
- 30 gr faina
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita scortisoara rasa
- 15 ml zeama de lamaie
- Pentru topping:
- 100 gr zahar
- 50 gr zahar brun
- 60 gr faina
- 1/4 lingurita scortisoara rasa
- 45 gr unt rece (sau margarina)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Intindeti foaia de placinta si asezati-o intr-o forma de copt rotunda de 22-23 cm diametru.
Amestecati toate ingredientele pentru umplutura si puneti acest amestec in forma, peste aluat.
Pentru topping, amestecati faina cu cele 2 tipuri de zahar si scortisoara.
Taiati untul bucatele si amestecati-l cu degetele in mixul de faina, pana se omogenizeaza si se formeaza firimituri mari.
Presarati acest topping peste umplutura placintei.
Coaceti placinta 40-50 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Foto: Flickr
Pofta buna!