Site coolinaria.ro

Crumble de cirese


Profitam de fructele lunii iunie si le incorporam intr-o delicioasa placinta crumble. O puteti servi ca atare sau cu o portie de inghetata de vanilie.

Crumble de cirese

Ingrediente:
  • 1 foaie placinta
  • Pentru umplutura:
  • 900 gr cirese, fara samburi
  • 100 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita scortisoara rasa
  • 15 ml zeama de lamaie
  • Pentru topping:
  • 100 gr zahar
  • 50 gr zahar brun
  • 60 gr faina
  • 1/4 lingurita scortisoara rasa
  • 45 gr unt rece (sau margarina)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Intindeti foaia de placinta si asezati-o intr-o forma de copt rotunda de 22-23 cm diametru.
Amestecati toate ingredientele pentru umplutura si puneti acest amestec in forma, peste aluat.
Pentru topping, amestecati faina cu cele 2 tipuri de zahar si scortisoara.
Taiati untul bucatele si amestecati-l cu degetele in mixul de faina, pana se omogenizeaza si se formeaza firimituri mari.
Presarati acest topping peste umplutura placintei.
Coaceti placinta 40-50 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!