Site coolinaria.ro

Orez cu carne tocata


Aspectuos si delicios, acest fel de mancare inspirat din bucataria spaniola se serveste de obicei cu jumatati de ou fiert tare.

Orez cu carne tocata

Ingrediente:
  • Pentru 6 portii:
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 30 ml ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare
  • 1 litru apa
  • 450 gr orez
  • 1 ceapa tocata fin
  • 900 gr carne tocata de vita
  • 2 rosii, tocate fin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 linguri stafide
  • 5 masline negre, tocate
  • 2 oua fierte tari, tocate
  • 1 lingura patrunjel tocat fin
Mod de preparare:
Sotati usturoiul in ulei, adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie, sare si un litru de apa si aduceti la fierbere.
Adaugati orezul si gatiti-l pana se inmoaie, aprox. 20-25 de minute.
Intr-o tigaie adanca, sotati ceapa tocata.
Adaugati carnea, pasta de tomate, stafidele si maslinele si gatiti 10 minute, amestecand incontinuu.
Incorporati cu grija in acest amestec patrunjelul si ouale maruntite.
Luati o ceasca sau un bol cu capacitatea de aprox. 225 ml si ungeti interiorul cu putin ulei.
Umpleti pe jumatate cu orez, adaugati umplutura de carne si completati cu orez pana sus.
Rasturnati pe o farfurie si indepartati cu grija ceasca/bolul.

Foto: Flickr


Pofta buna!