Aspectuos si delicios, acest fel de mancare inspirat din bucataria spaniola se serveste de obicei cu jumatati de ou fiert tare.
Sotati usturoiul in ulei, adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie, sare si un litru de apa si aduceti la fierbere.
Adaugati orezul si gatiti-l pana se inmoaie, aprox. 20-25 de minute.
Intr-o tigaie adanca, sotati ceapa tocata.
Adaugati carnea, pasta de tomate, stafidele si maslinele si gatiti 10 minute, amestecand incontinuu.
Incorporati cu grija in acest amestec patrunjelul si ouale maruntite.
Luati o ceasca sau un bol cu capacitatea de aprox. 225 ml si ungeti interiorul cu putin ulei.
Umpleti pe jumatate cu orez, adaugati umplutura de carne si completati cu orez pana sus.
Rasturnati pe o farfurie si indepartati cu grija ceasca/bolul.
Foto: Flickr
Pofta buna!