Site coolinaria.ro

Sprot pane


Din cantitatile date, obtineti 2 portii de aperitiv, pe care va recomandam sa le serviti stropite cu zeama de lamaie, alaturi de maioneza cu usturoi.

Sprot pane

Ingrediente:
  • 200 gr sprot
  • 125 gr faina
  • 125 ml bere
  • 3 frunze de salvie, tocate fin
  • sare si piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • zeama de lamaie si maioneza cu usturoi (pentru servit)
Mod de preparare:
Dizolvati faina in bere si asezonati acest aluat cu salvie, sare si piper.
Incingeti cateva degete de ulei intr-o tigaie adanca.
Dati 5 bucati de sprot prin aluat si apoi asezati-le cu grija in tigaie.
Prajiti-le cateva minute, pana se rumenesc, fara sa le miscati vreun pic sau sa le intoarceti in tigaie.
Scoateti bucatile prajite din ulei si lasati-le la cald pe prosoape de hartie (in cuptorul caldut, de exemplu).
Repetati procedura pana terminati tot pestele.
Serviti cu lamaie si maioneza cu usturoi.

Foto: Flickr


Pofta buna!