Sprot pane
Din cantitatile date, obtineti 2 portii de aperitiv, pe care va recomandam sa le serviti stropite cu zeama de lamaie, alaturi de maioneza cu usturoi.
Ingrediente:
- 200 gr sprot
- 125 gr faina
- 125 ml bere
- 3 frunze de salvie, tocate fin
- sare si piper
- ulei de floarea-soarelui
- zeama de lamaie si maioneza cu usturoi (pentru servit)
Mod de preparare:
Dizolvati faina in bere si asezonati acest aluat cu salvie, sare si piper.
Incingeti cateva degete de ulei intr-o tigaie adanca.
Dati 5 bucati de sprot prin aluat si apoi asezati-le cu grija in tigaie.
Prajiti-le cateva minute, pana se rumenesc, fara sa le miscati vreun pic sau sa le intoarceti in tigaie.
Scoateti bucatile prajite din ulei si lasati-le la cald pe prosoape de hartie (in cuptorul caldut, de exemplu).
Repetati procedura pana terminati tot pestele.
Serviti cu lamaie si maioneza cu usturoi.
Foto: Flickr
Pofta buna!