Site coolinaria.ro

Pate de foie gras


Aceasta reteta frantuzeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu' si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (vis-a-vis de Parcul Carol).

Pate de foie gras

Ingrediente:
  • 1,6 kg ficat de gasca
  • 1 lingura sare de mare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita)
  • 1 lingura cognac
  • merisoare
  • vin rosu
  • lapte
  • dulceata de ceapa
  • paine prajita
Mod de preparare:
Se dizolva sarea de mare in lapte, apoi se adauga ficatul, se acopera cu lapte si se lasa 1-2 ore la frigider.
Dupa 2 ore se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temperatura camerei.

Se curata ficatul bine de pielita, se taie bucati, se presara cu condimente, sare, cognac si vin si se pune la cuptor, la 100 de grade, timp de 40 de minute.
Apoi se paseaza cu furculita si se da la rece.

Mod de servire:
Se monteaza pe suport de paine prajita, cu dulceata de ceapa.


Pofta buna!